LIF, de forskande läkemedelsföretagens intresseförening invigde i torsdags, den 17e mars, sina nya lokaler på Sveavägen 63 i centrala Stockholm och vi var naturligtvis där.

LIFs VD Anders Blanck inledde med att berätta om hur de vill att de nya lokalerna ska kunna vara en mötesplats för alla som vill diskutera samverkan på vårdområdet, förutom kontor finns ett antal stora och små mötesrum att hyra. Dessutom står några arbetsplatser till förfogande för den som kanske är tillfälligt i stan och behöver en tillfällig kontorsplats i stimulerande miljö så LIF hoppas att så många som möjligt utnyttjar denna möjlighet.

LIF delar redan de här lokalerna med flera andra organisationer, IML, Leading Health Care, Swecare och Läkemedelsförsäkringen och fler kommer flytta in när nuvarande två våningsplan snart blir tre.

Politiken är en avgörande länk för att få samverkan att fungera och på invigningen representerades Socialdepartementet av Statssekreterare Agneta Karlsson som bland annat ville betona regeringens uttalade ambition att Sverige ska vara världsbäst på Life Science och att samverkan mellan alla tänkbara aktörer och på alla möjliga nivåer är helt nödvändigt för att nå det målet. Alla representanter instämde helhjärtat!

Life Science-organisationer knyter samarbetsband

Sen var det dags för Statssekreteraren att klippa bandet men för att symbolisera denna gemensamma vilja till samverkan fick alla representanter istället varsin del av bandet som de gemensamt knöt ihop till ett helt.

/Tomas Andersson
Senior Researcher, Opticom

Source: Life Science-organisationer knyter samarbetsband

Email Linkedin Facebook Twitter
Download PDF